Republyk Vort'n Vis

Autonoom Regionaal Trefcentrum | Autonomous DIY venue in Ypres (BE)

This one is in Dutch because it’s a local thing, but check out Vort’n Vis Benefit (if you haven’t already).

OK, dus, Autonoom Regionaal Trefcentrum de Vort’n Vis neemt op 30 mei, met het oog op de langverwachte heropbouw van het Trefcentrum, deel aan Beursvloer Ieper en dit is wat we daarover te zeggen hebben (want in de commerciële media moet het vaak nogal rap gaan 😉 ):

“Wij, van Autonoom Regionaal Trefcentrum de Vort’n Vis, hebben plannen voor een nieuwbouw in het centrum van Ieper. Wij willen ons trefcentrum met internationaal karakter verder uitbouwen met o.a. degelijke concertruimte, een polyvalente zaal voor buurtwerking, repetitieruimte, ontmoetings- en vergaderruimte, kunstateliers en zelfs een daktuin. Al onze plannen hebben wij geformuleerd in dit persbericht.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met kennis ter zake en verenigingen om mee te helpen. We zijn ook op zoek naar advies én materiaal van bedrijven voor afbraak, opbouw en duurzame afwerking.
Dus mensen die kunnen metselen, pleisteren, schrijnwerk maken, centrale verwarming en sanitair leggen, puin ruimen, bakstenen willen helpen kuisen… en die met bruikbaar materieel of met hun vaardigheden als vrijwilliger hun steentje willen bijdragen, zijn welkom.
Bedrijven kunnen ons uiteraard helpen met allerlei bouwmaterialen zoals bakstenen, isolatiemateriaal, keukeninrichting, sanitaire voorzieningen en verf en natuurlijk staan wij steeds open voor andere ideeën.

Wat wij bieden is vrije ruimte in het centrum van Ieper waar iedereen vanalles kan organiseren en we denken eraan om iedereen die de plannen helpt te verwezenlijken, op een artistieke manier te vereeuwigen in de nieuwbouw. (een beetje zoals de 54.000 namen die in de stenen panelen op de Menenpoort staan gegraveerd).

Voor bedrijven en verenigingen kunnen we ook iets muzikaals of educatiefs betekenen. Want we hebben méér dan 20 jaar ervaring in het organiseren van concerten en festivals, we hebben een degelijke geluidsinstallatie én we beschikken over enorm veel contacten binnen verschillende muziekgenres. Wij weten dankzij Ieperfest ook hoe je groene evenementen op poten zet en we hebben zéér goeie contacten met verschillende ngo’s voor vorming allerhande. Dus wij denken dat we daar zeker iets mee kunnen doen, toch?

Wij vinden de beursvloer een goed concept om verenigingen en bedrijven die zich voor mekaar willen engageren, samen te brengen zonder dat er een betaling aan te pas komt. Wij vinden sowieso dat geld de mensen niet zou mogen motiveren om dingen te doen, om zich in te zetten voor de samenleving.

Dus contacteer ons gerust en graag tot daar en dan!”

Vort'n Vis Benefit

You must be logged in to post a comment.